Sebelum pulang, tolongle klik kat iklan tu ye.. million TQ dear..

Saturday, 3 August 2013

Biskut Arab


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Bedak sikit2 dulu sebab nak ambik gambar
Jes nak tayang kukis GD yg ke4 Biskut Arab rujukan rakan group Sambal Hijau LinaKz Shaari. GD minta halal resepinya dan kongsikan semula untuk rujukan dimasa akan datang..
Bentuk tu pulak bukan x mo buat bulat2 tapi saje nak try wat mcm ni sebab suatu haritu terlihat dalam group gak ada yg post bentuk ni.. macam terpikat lah pulak.. suka ati je kan... ala kita yg buat dia.. belasah aje..

Posting gambar yang belum pakai bedak..

Biskut Arab Tok Kal 

Bahan:
3 cawan tepung gandum (disangai)
1 cawan gula halus
Minyak sapi

Cara;
Ayak tepung gandum dan gula halus. Gaul rata. Bubuh minyak sapi.. Adun sehingga menjadi doh yg lembut. Bentukkan bulat2 dan bubuh dlm paper cup. bakar suhu 140 dlm 17- 20 minit (ikot oven masing2) xperlu terlalu lama sbb tepung sudah disangai. Biskut memang cair di dalm mulut & gebu

senang dan mudahkan... yg penting ini biskut permintaan dari miss Gya...

selamat mencuba..