Sebelum pulang, tolongle klik kat iklan tu ye.. million TQ dear..

Saturday, 11 June 2011

Hari ibu tuk my Mamak...

                Assalamualaikum...
  Ape nak tulis yer...dah lama tak update..sebenarnya byk yg berlaku, dilakukan, terjadi n also dijadikan...
tapi ntah x tau nak type mula dr yg mane...
Apa yang pasti skrg ni memang buzy betul setiap hujung minggu..kalau x blk kg, g tmpat lain..maknanya
x de kat umah le...penat toksah citer le..kain baju pun kuar masuk dr beg..

  k le..nak citer aktiviti sepanjang bulan Mei yg dah lepas ..
pesanan penaja..kalau nak teruskan bacaan n tatapan mata silakan selanjutnya..
kalau x mo nak wat camne yer dak..maknanya citer x menarik lah tu...hahahha

         Memula kisah sambutan hari ibu...minggu pertama bulan mei
haaa nile ibu kita..Puan Jamaliah

   Nak citer sket...Org selalu panggil mak, ibu, mama atau umi .
Tapi kami adik brdik sume panggil mamak..tak tau dtg dr mana pktaan tu.
biarlah lain sket dr org lain. Agaknya dolu2 nak panggil mama tapi
dek kerana kami ni org banjar yg x leh buang huruf k tu, tu yg jadi mamak.

Malu2 je nak potong pulut kuning tu..jgn le malu mak...penat along wat tu..pes time kukus pulut..Alhamdulillah..tapi x pandai nak deco..ahak..janji leh mkn..

Yg ni lak ahli sekongkolan ngah bakor ayam..deme berdua le yg menolong menjayakan acara ni..tukang perap ayam, sediakan sosej n bancuh air..sebab yg lain nya import dari klang...oppss lupalak...juga sambal kerang n ikan bilis..jgn mare dinda walaupun kanda tau mamak yg msk tu..(dlm terpaksa mamak msk juga) hahahah

 
  En hubby pun enteprem gak bakor ayam....


Bukan byk pun menunya..nasi lemak, bihun goreng, sambal udang, kerang n ikan bilis, agar2 (sampai habis majlis x potong sebab dok dlm fridge) lupa lah tu..bubur jagung (ehem2..besan mak yg bawak..sedap tq..tq)
buah tembikai n air sirap aiskrim soda...tapi sume pun x ambik gambor..x sempat..dah lapor sgt..
Ni lah gaye ketika menikmatinya...layan sampai x leh nak masuk dah...x cover line lansung...k lah tu sume pun adik beradik je..pedulik hape....


yg ni lak namanya Nur Athirah Qistina...kami panggil Tya or Tira..anak buah 1st aku..dan yg paling penting of coz pertama gak panggil aku mak long...Mak long cayang tya....
kepedasan..pedas sgt ke...siannya....

pe pun kitorang enjoy ngan majlis yg x seberapa tuh... kita sambung majlis lain pulak kat part 2 yer..
babaiiii...