Sebelum pulang, tolongle klik kat iklan tu ye.. million TQ dear..

Friday, 13 September 2013

Jalan-jalan cari makan..


Assalamualaikum...

jom.. lama x bersiaran... memula kita citer pasal makan kat tempat org je lah dulu..

tu dia nampak tak.. Mee Udang Banjir katenyaaa... 

BESARRRRRrrrrr
banget udang tu.. dalam 5 ke 6 ekor..

kisahnya mentara tunggu adik tak sampai2 kat klang sentral, perut dah lapar..
pe lagi jom kita cuba try test..


En Hubby try Mee Udang Banjir, GD try Nasi Goreng Sotong Kompaw dan Miss Gya try Nasi goreng Udang Kompaw..



memula order tu tanya gak la since memang x mo mkn hidang2 jes goreng2... pe bende ke kompaw tu??
menunggu dengan sabar sebab setelah 15 minit lepas berapi2 tukang masak tu bersilat kat dapur yg agak open air, dapat lah pesanan memasing.. x lama kan.. ( memang le sabar) hahahhaha

tu dia sekali dapat, mak aiiii besarnya udang... itu kompaw pe dia... rupanya nasi goreng biasa (mcm setakat buh perencah nasi goreng adabi je) then udang dalam 8 ekor saiz boleh tahan goreng/ masak dengan kicap, sos tiram dan cili kering dalam pinggan asing.. sama kes lah dengan sotong tu.. ohh baru GD paham.. makna sebenarnya adalah hidangan yg memang lansung x pedas dan ala-ala manis gitu.. sedap gak..
well, yg paling GD suka apabila sotong dan udang itu dibersihkan dengan sempurna.. GD memang pantang bab2 tu.. nasib sgt.. thumbs up to tuan punya kedai..


Masa pi bayar oder 1 bungkus nasi goreng udang.. tapi x sempat snap.. masa kat umah x sedar tetiba dah habis adik bedal.. x dan nak tahan. tapi yg sempat dia ckp byknya udang dan of coz le besarnya!!!!

dek kerana wah!!! besar dan banyak tu lah, bayaran pun boleh tahan... nasib baru lepas gaji time tu.. lebih 5 jari untuk 4 org makan dan air utk 3 org...

Okeylah tu... sedap dan bersih x pe.. kenyang Alhamdulillah.. sesekali.. heheheh
kalau berkali kopak poket en hubby...

okey lah tu... babai semua n see u again ..