Sebelum pulang, tolongle klik kat iklan tu ye.. million TQ dear..

Wednesday, 31 August 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum semua...

Raya ke2 dah arini..tapi x terlewat lagikan nak ucapkan selamat hari raya, salam aidilfitri pada sume kengkawan...best tak raya korang tahun ni??? mesti bestkan....

Hari ni aku akan bertolak balik kg kat k'tan...bangun subuh tadi tekezut sebab hujan lebat sgt kat kole selangor ni..aduh..ngeluh jap..sebab teringat jauh nyer perjlanan yg bakal kitorang tempuh jap lagi...citer pasal blk kg k'tan ni yg pasti besanya kitorang mesti balik siang. jarang sekali balik mlm. kalau adapun incase emergency balik terkezut-terkezut je...setengah orang x suka balik siang katanya panas, lagi satu dah buang 1 hari. tapi kitorang x kisah pun. lagi aku suka sebab boleh lihat memacam sebab terang. yg penting en hubby aku pun x kisah....hahahahh..itu yg penting sebab kg dia..hehehheh..

Dlm sejuk2 pagi ni rasa malas je...cam nak sambung tdo je..letih semalam x hjilang lagi.tapi en hubby asyik lah dok tanyer nak bertolak kul bape ni...aduyaiiii....aku bukan x suka blk sane..suke sesangat....tapi semenjak my mertua dah x de since 3 x raya ni, kemeriahan beraya kat sane dah x de..bile balik kitorang rasa sunyi sgt..x de sape dah kat umah tu, balik hanya tuk jumpa adik beradik..tapi adik beradik pun ada mentua memasing n ada yg dok umah sendiri...so, sape yg ada???? bebalik kitorang tiga beranak gak dr sampai hingga balik semula...tu yg sedih tu...mekkk...rindunya...Alfatihah tuk arwah mek Fatimah bt. Omar dan cek Yaacob b. Putih...rindunya pada saat arwah mek masih ada....

Semlm lepas sembahyang raya, kami satu keluarga (family aku x besar, sekitar 13 org plus anak buah) dah berkunjung ke rumah nenek belah abah kat kg gajah, perak dan belah mak kat sg besar, s'ngor. memula ingat nak pegi sg besar je dan x mo ikut abah g perak..cakap kat mamak " bolehtak kalau x ikut mamak balik perak?" mamak jawab "boleh je..tapi nenek tu dah bengkak2"..aduyaii...x tahan tul dgr statement camtu...dedua nenek pun dah dihujung tanduk je...dedua pun jugak dah tinggal sorang. sedih tul bile sampai umah nenek. yang sg besar menyapu sampah sambil mengesot...yg kg gajah pulak dah x boleh jalan..dok atas kusi je. badan pulak dah smbap sangat...tapi nampak sgt derang berdua sgt gembira bile kami sampai...
Ya Allah..berikan lah kesihatan yg baik untuk meraka berdua..Amin.

Oklah..tinggal dulu sume..x dan nak sambung..en hubby dah panggil..SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN. muahhhh