Sebelum pulang, tolongle klik kat iklan tu ye.. million TQ dear..

Monday, 4 June 2012

Hepy besday to Gya....

Assalamualaikum…..

Pe kabar teman2 semua???...Panas sungguh sekarang ni…bukan kat satu2 tempat je..malah kemana2 pegi pun tetap gak panas…melainkan dok le dediam dlm bilik n on le ekon tu 24 jam….larat ke!!!!!...hehehehh..idok le teman…sian en hubby nak bayar bil bulan2...

Skrg ni musim cuti sekolah..kemana le kome2 sume bawak anak jenjalan yer…..hmmmm..nak jln mesti kena pakai duit….gerak sikit pun kena duit…nampaknya di keadaan yg kureng rm ni x yah le kot nak kemana2…abis2 balik kg je laaa….pun pakai duit…my dot yg sebok baca apa yg ibu tulis kat blkg kusi ni kata...”asyik balik kg jeeeee….”…heheheh..abis tu nak kemana je sayang oiiiiii….!!!!
X pe la kite kumpul le duit bebnyk..pas tu perabih g jenjalan..(x de maknenyer)..hampeh…

So, dek kerana x de le plan nak g memana yg jauh dr tmpt tinggal ni, maka terjadile kejadian yg x berapa kerap diraikan reramai…paling2 selalunya yg pasti bertiga jelah…Apa ke kejadian itu??????

Inilah kejadiannya…majlis ari jadi for my satu2nya buah hati pengarang jantung…Nur Nazihah Fatini aka Gya or kakak Gya dikalangan sepupu2 dia belah aku le….cucu sulung.....for En Abdullah Sani n Puan Jamaliah...

Besar dah kan.....9 tahun tapi cam 12 tahun dah...

With saing2..or kawan2...n also her sepupu..Nur Athirah Qistina or atirah titina opera avera linbera..heheheh (dia boh nama sendiri)  syg Tya....
Kejadian tu masa memula coti sekolah aritu…maap le byk2 pada teman2 kerana x jemput pun..almaklum le my dot ni pemalu le kononnya..semua kwn2 yg dilistkan untuk jemputan pun hanya gigirl je…tu pun yg sama waktu dgnnya je..nasib le kalau kengkawan tu ada adik yg hampir sama waktu terjoint le sekali..kalau x de …… x de le..puas le aku memujuk boleh le jemput reramai sket..sebab sebelah 2 yg agak sama waktu boboy le pulak….makanya..hmmmm..x de maknenyer..jadi jenjiran tu jemputan for ibu dan ayah je….. x pe le…maybe next time leh buat besar besaran kut..maklum le nak sorang..pe de hal..(ayat cam bongkak je kan)..sesungguhnya aku x begitu…

Maka bermula le kejadian main msk2 yg x seberapa diantara ibu dan ayahnya aje…sian en hubby….terpaksa ngadap kuali dr pepagi sampai le tghari…sorry ye bang..sape lagi nak buat kalo x kite berdua je..terpaksa la en hubby redha dlm terpaksa…lupa nak snap gambo en hubby beraksi..almaklum le ibu sebok terlajak..dok ke depan ke belakang…dok keluar dok ke dalam…kalau diukur aku berjalan mau sampai pekan kapar gamaknya…sebab sakit benor kaki mlm tu..rasa nak kejang segala….masak x byk mane pun..kecoh je kan!!!...heheheh..saje nak cite..
  
Ni le antara juadah2nya…x le hebat manakan…hehehehh..mihun goreng, pulut kuning, kari ayam, roti for cicah ngan kari ayam (kena msk ke roti tu!!!..heheheh), kuih karipap, apam angry bird, nugget, potato wedges n also buah tembikai le…

Pulut kuning, Mihun (x nampak sgt kan...En hubby yg goreng) n also karipap.
Tu diaaaa...lebih kepada menu kanak2 kat meja nih..wedges, nuggets, apam angry bird n buah tembikai..
Nak citer pasal kek pulak…mentang2le kek wat sendiri, sekali 3 biji aku bagi..maklumle….anak sorang..nak aku ulang ke!!!..heheheh anak sorang..pe de hal…..hahahah (ayat bongkak)..cisss…Bukan ape…kan aku dah kate..majlis pun bukan selalu…g pun…anak aku sorang tu jeeee….hmmmm..aku buat 3 terus….sebab bukan besar pun saiznyer…kalau ada yg tanya aku kata le 1 untuk gya, 1 untuk besday ayah n 1 for hari ibu…hehehe..lengkapkan!!!....

Pavlova...oh pavlova...
Chocolate Moist Cake
Caramel Cake
 Wat sendiri..kan jimat…sekali sekala bukan selalu pun…..amik ko…Chocolate Moist Cake, Caramel Cake n Pavlova..Puas aku nak cari buas stoberi mlm tu, x ade le pulak..selalu kalau x mo byk je jual kat k4 tu..hampeh..amacam..santek x aku deco??boleh la kan..masuk ke mulut gak..

So, Alhamdulillah majlis tu telah pun berlalu dgn jayanya…tq to all my jiran n keluarga kerana bersama2 meraikan….Liza n Sham, Zila n Basri, Ila n Shahrul, Kak Umi n Abg Lan, Zura n Amran, Ita n Kerol, Ayu n Menggong, Ina n Najib juga Ngah Aini….X lupa to my sis in law…n my adik bongsu…TQTQTQ very much…
Juga to kawan2 Gya…..

Majlis x besar sgt..jes for minum petang je…(perkumpulan or acara lepak2 for kaum ibu dan ayah sebenarnya)…hahahahha

Thanks a lot…salam…n muaahhhhh…