Sebelum pulang, tolongle klik kat iklan tu ye.. million TQ dear..

Saturday, 4 May 2013

Telur Dadar Pucuk Mungga


Assalamualaikum semua....

Apa khabar semua teman2.. ada yg demam ke atau dah rasa x sihat badan tu, cepat2 g klinik or makan ubat yer..kang x pasal2 x dpt g ngundi esok... jom kita mengundi... jom kita mengundi sambung sendiri yer...
yang penting undi adalah RAHSIA....
ye ke rahsia????? kurang kepastian pulak.. ah lantak lah.. yg penting insyaallah esok jari telunjuk GD akak dicalit membuktikan sesungguhnya GD sayangkan negara ini... tunggu esok ye... 

Jom kita cerita pasal entry GD ni pulak.. sesungguhnya mesti ramai yang suka makan telur dadar kan!!!!... lawan pulak nasi panas... cukup dan insyaallah bertambah pun boleh terjadi.....

Tapi yg peliknya pernahke korang goreng macam GD buat ni???? pertama kali dulu memang agak pelik sebab x penah pun mak suruh wat mcm tu.. tetiba dah jadi isteri, en hubby suruh wat... alahai kepelikan sekejap rasanya.. jiwa kacau tul time tu..

terlambat snap gambar.. tgh mkn en hubby bg peringatan.. nape x ambik gambar dan ce tanya kwn2 dlm blog or fb pernah x diorg mkn telur dadar mcm ni.... stop mkn jap ambik kamera dan freeze jap semua org jgn dihabiskan telur yg sepotong itu.... yesss.. siap.. dah boleh sambung mkn...

Ni lah dia Telur Dadar Pucuk Mungga... peberet en hubby sangat-sangat... nama lain GD x sure sebab en hubby ajar nama tu dan sampai sekarang pun depan family GD memang x pernah hidang telur goreng macam ni.. kalau buat jugak sure mereka pun malu2 kucing agaknya nak jamah... 

Bahan-bahan nak buat telur dadar adalah sama aje macam yang selalu kawan2 buat, telur mesti ada, hirisan bawang besar, garam, lada sulah dan ada yg taruk cili api or cili besar.. terpulang... nak sedap lagi bubuh mayonis gaya kak sheila rusly kita.... pun sedap.. sure gebussss....step semua sama cuma last step bubuh daun-daun tu, kemudian kacau rata then tuang dalam kuali... dah siap... 


Ni lah daun pucuk mungga tu... apa nama lain sape yg tau sila angkat tangan dan taip kat ruangan komen tu ye.. komen lah..... huhuhuu...

En hubby sangat suka tapi GD rasa biasa aje x de rase apa2 pun...heheheheh mungkin GD ni bute rasa kot...
huhuhuh.. jgn mare yer en hubby... pe pun I follow.... tersirat tuh...