Sebelum pulang, tolongle klik kat iklan tu ye.. million TQ dear..

Saturday, 8 September 2012

Cecewah.... ada keje baru laaa...


Assalamualaikum dan salam sejahtera teman2 semua

Wah lama sungguh GD (singkatan nama lepas raya, kelass gitu) x bersiaran.. sesapa yg singgah kat blog GD pun dah naik nyampah agaknya asyik la tayang apam strawberry tu.. x hado yg lain ke????...

Sebenarnya, sepanjang bulan puasa aritu, memang GD dilanda kezutan dan kebizian yg dicreate oleh GD sendiri.. nak tau ape bz tu…. Haaaa.. GD dah melangkah setapak lagi selain dr cuba try test dlm masak memasak, GD telah berjinak2 ngan dunia jahitan pula…( kelass ko GD) sekali lagi puji diwi sendiri… sape lagi nak puji kalau x diri sendiri kan teman2… tapi tetap x dilupakn kegilaan GD nak cuba sesuatu resepi yg baru… gambar kemain byk dah snap… upload???? Ntah le bile.

Actually, GD x de lah g memana class jahit menjahit ni.. Cuma kalau u olllsss nak tau GD ni anak tukang jahit… belajar le serba sedikit kat my mum… salah tanda dan ukur ketuk tangan.. (ampun mak x wat lagi)…kat kg x tersohor le makcik Jamaliah ni (mamak GD le tu) beliau tersohor dikalangan teman2 sekerja GD dulu juga dikalang an cikgi2 adik2 GD dan sekarang tersohor dikalangan rakan seopis adik ipar tersayang GD…(kalau adik ipar GD baca ni mesti perasan sgt la tuh…pesanan : jgn nak pewasan sgt yer…biasa2 je) heheheh…
Kalau dedulu time GD koje ngan kompeni jepun tu, memang  x kose nak layan semua keje2 yg sepatutnya semua pompuan kena tau kalau boleh kena expert ni iaitu masak2, jahit2 dan lagi ape yer????. Pape jelah … alas an ???? M paling banyak sebab dah penat..”kalau setakat nak mkn 2 mulut je kita beli jelah “(ayat en hubby time dolu2…)
Sudahnya..memang  harreemmm… tapi kalau masak mkn sendiri tu GD lepas yer…heheheh..  huhhhh..cite bab jahit pulak, apa susah, mamak GD kan tukang jahit.. beli kain suh mamak je lah jahit…setahun lebih 10 pasang wat baju… free kan!!! Disamping tu GD bawak le ballik kekain teman2 untuk mamak jahit..senyum melebor le mamak GD…masyukkkk…hahahahah…
Tapi tu dulu punya cerita.. skrg GD x leh wat gitu dah..sian kat mamak GD yg dah makin berusia… GD kena berubah… x kan nak masih macam dulu… yg benornya dah le x kejekan!!!.... full dok umah.. anak lak sorang je…pe lagi yg nak dibuat.. x kan hari2 nak tabor baju kat ruang tamu pastu lipat balik, pastu selerakkan bilik, pastu kemas balik, jadi daripada GD keboringan yg tahap paling gaban, adalah lebih baik GD memajukan diri dlm bidang2 yg seperti GD taip kat atas tu.. sepatutnya kita pompuan kena expert, diulang expert yer..tapi GD ni tahap bolehlahhhhh….. heheheheh

Ehhh…. Panjang berjela mencecehnya…. Sebenarnya nak bg tau yg GD dah ambik tempahan wat baju… sebab tu agak bz bile time sebelum pose dan siap masuk bulan pose lagi…… dgn kata lain baju GD  telah disembat pada pagi sabtu sebelum balik kg… huhuhuh….barulah GD tau kenapa selalu mamak lambat siapkan baju kami sekeluarga setiap kali raya sebelum2 ni…. Semua pun kena siapkan org lain punya… hehehehh…tu je…..

Okey… lastly, belum terlambat untuk GD mengucapkan Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir dan Batin seandainya selama GD bersiaran ada terkasar bahasa, tercuit sini sana dan semoga kita sama2 menjaga kesihatan dan pemakanan di musim raya ni…
Cerita bab pemakanan, nanti GD nak cite d n3 yg lain yer…

Salam ceria dan wassallam…..