Sebelum pulang, tolongle klik kat iklan tu ye.. million TQ dear..

Monday, 14 January 2013

Baulu Kemboja.....



Assalamualaikum......

Jom kita membakor pula... Baulu Kemboja sedap makan time panas-panas (bukan cuaca) tapi lepas keluar dari oven... nak pulak garingkan sikit tepi dan permukaan atasnya...
Lepas dah sejuk sikit, potong dan makan sorang-sorang...heheheh


Jom tengok resepinya .... tokok tambah try n error dari diri sendiri.. inspirasi dari puan Ila...
so far dah selalu buat then rasa macam memang kena dengan tekak family GD ... orang lain x tau le... 

Baulu Kemboja

Bahan-bahan :-

4 biji telor
2 1/2 cawan tepung gandum
1 cawan gula
1 1/2 cawan santan
1/2 cawan air pandan
sedikit garam (pilihan)
sedikit bijan


Cara-cara :-

Panaskan oven dengan suhu 180 darjah atau ikut kesesuaian oven masing2
panaskan loyang di dalam oven atau atas dapur gas je
masukkan semua bahan kedlm blender dan blend sampai sebali/ larut dan mesra alam gitu.
tuangkan sedikit minyak ke dalam acuan.
bila dah panas, tuang sedikit bancuhan dan bakar dlm oven.. 
lepas 5 minit taburkan sedikit bijan di atas permukaan dan bakar lagi lebih kurang 20 minit lagi atau sehingga masak



Inilah hasilnya... taraaaa.....

selamat mencuba...